תרבות הספא הולכת וכובשת מקום של כבוד בתרבות הישראלית. כעדות חיה ניתן לראות את כמות אתרי הספא שהוקמו בשנים האחרונות ואת גודל ההשקעה הכספית אשר הושקעה בכל אתר מסוג זה הן ברמת עיצוב והן ברמת אנשי המקצוע הפועלים במקום. בעבר ניתן היה לקבל טיפולי ספא בעיקר בבתי מלון אשר התמחו בנושא זה. כיום, המצב שונה. ניתן לחלק את אתרי הספא בישראל באופן הבא:
א. אתרי ספא הנמצאים בעיקר ליד מרכזי אוכלוסיה גדולים: ספא בתל אביב והמרכז, ספא בירושלים, ספא בשרון וספא בחיפה ובכרמלים. אתרי ספא אלו מעניקים יום פינוק המשולב במתקנים מיוחדים כגון: ג'קוזי ספא, בריכת שחיה, סאונה ומגוון רחב של טיפולים. הרעיון המרכזי הוא להעניק יום של כייף, חוויה מפנקת לתושבי האזור המחפשים פינוק ומרגוע.
ב. אתרי ספא הנמצאים באזורי נופש וטיול – אתרים אלו הוקמו על מנת לפנק את הנופשים המגיעים לבלות באזור. ריכוז גדול של אתרי ספא מסוג זה ניתן למצוא במספר אזורים: ספא באילת, הנמצא בעיקר במלונות הגדולים בעיר, ספא בצפון, שהתפתח במקביל לצמיחת תיירות הצימרים בצפון. בצפון הארץ צמח הספא לחוויה משלימה ולחלק בלתי נפרד מהחופשה של זוגות הנופשים בצפון נפרד מהחופשה של זוגות הנופשים בצפון. הצימרים עצמם, כחלק מהתחרות הרבה בה הם נמצאים, הבינו את חשיבות הפינוק המשלים שמקנה הספא לנופשים ושדרגו את אתרי הלינה שלהם בג'קוזי גדול בחדרים, ג'קוזי ספא בחצר, סאונה מרכזית או לעיתים סאונה פרטית בכל חדר, מקלחונים מיוחדים למסאז'ים ועוד. בכל אתרי הלינה השונים בארץ – ניתן להזמין טיפולי ספא פרטיים לחדרים.
ג. אתרי ספא במרחצאות – בישראל מספר אתרי מרחצאות כגון: חמת גדר, נווה מדבר, חמי יואב ואחרים. אתרים אלו משלבים טיפולי ספא עם רחצה בבריכות מים טבעיים הנובעים מבטן האדמה. מים אלו מכילים מינרלים מיוחדים המעניקים לרוחץ בהם חוויה טבעית ומרגיעה. חווית רחיצה מומלצת היא טבילה לילית דווקא – בימות החורף הקרים.