סופ"ש אחרון - פסטיבל "אוכל כפרי"
אוכל אתני ואותנטי בבתים, בביסטרו ובמטבחים הכפריים ברחבי "יואב-יהודה" - אירוע חגיגי עשיר בניחוחות ובריחות ומגוון פעילויות לכל המשפחה. 15.2.07-10.3.07
|
אזור יואב יהודה נמצא במרחק נסיעה קצר ממרכז הארץ. קשה לפספס שהגענו למקום הנכון – חבל ארץ ירוק עם נופים משגעים של גבעות מכוסות בפריחה אדומה של כלניות, שקדיות וכליל החורש בפריחה עזה של ורוד וסגול, מטעי זיתים וכרמים וביניהם משובצים מנזרים וכנסיות, מושבים, קיבוצים, חוות ויקבים. באזור זה של נופים נפלאים מתקיים פסטיבל "אוכל כפרי" ה- 7, ביוזמת עמותת התיירות יואב-יהודה ופרוייקט שותפות 2000 של הסוכנות היהודית.
הפסטיבל יתקיים בין התאריכים 15 בפברואר ועד ה- 10 במרץ, 4 סופי שבוע של אוכל כפרי, חווית אירוח יוצאת דופן בבית הבשלניות, בחצרות המושב, במרתפי היקבים ובחוות הצאן.
לדברי אפרת אליאסף – גורפינקל, מפיקת הפסטיבל, "פסטיבל האוכל ביואב יהודה שזו לו שנתו ה- 7 מוכיח כי אוכל ותיירות כפרית יכולים להפוך למסורת מענגת שאפשר וכדאי לצפות לשובה. ייחודו של הפסטיבל הוא בעצם קיומו בו בזמן ב-60 אתרים שונים ובמשך חודש שלם. עשרות אלפי מבקרים הפוקדים את הפסטיבל מדי שנה, הפכו אותו למקור נשימה מרעננת של יופי, רוגע וטוב טעם". מוסיפה אפרת כי "מוצרי הפסטיבל משקפים את התפיסה שבה האנשים והטבע בו הם חיים, חוברים יחדיו, ויוצרים אזור עשיר ומגוון. זאת תוך כבוד והפריה הדדית".
השנה יושם דגש בפסטיבל על הקשר והמחויבות של המשתתפים אל הטבע. אל כל אותם העשבים, גרגרים, עלים ופירות שהגשם מצמיח בהרים, בגאיות ובעמקים.
במטבחים העונתיים של תושבי המקום, יגישו מבחר של מנות מגוונות, תבשילי קדירה מבעבעים, מרקים מחממים ועוד, בהם שפע מגידולי העונה הצומחים פרא בטבע, כמו עלי חובזה, אספרגוס בר, פטריות, לוף ארץ ישראלי, עכוב ועוד.
אזור יואב יהודה כורך את האוכל אל השפע התרבותי המאפיין את העונה: מוזיקה במנזרים, אין ספור טיול פריחה בפארקים המטופחים, ברכב, ברגל, ובהרבה הרבה גלגלי אופניים… אמני ואומני האזור אף הם משתלבים בחוויה שמציע הפסטיבל והיופי של תוצרי כישרונם מעצים את הסינרגיה שנוצרת במקום.
פרטים נוספים, בעמותת תיירות יואב-יהודה, טל' 08-8502240
אירועי הפסטיבל
ישראלי אותנטי
מושב סתריה
לוסטיג מטבח איכרים – אוכל כפרי ביתי
"ארוחת לוסטיג – פסטיבל הבשרים" בשרים צלויים/ כבושים/ מעושנים, בשרים בתבשילי קדרה. לידם סלטים טריים של העונה ויינות בוטיק מהאזור. גדי לוסטיג, האיש בעל הידע, הכישרון ואהבת הבישול יוצר שוב פסטיבל בתוך הפסטיבל - סיבה כפולה לבוא וליהנות.
ימי שישי ושבת 16:00-10:00
050-5546732
מבשרת ציון
"שק קמח"
9.3 במאפיה / ביסטרו של יוסי אלעד, השולחנות יתמלאו במאכלים מקוריים פרי כישרונו הענק של יוסי ופרי הערצתו לכל מה שמצמיחים ההרים שמסביבו. אוכל עונתי, גבינות האזור, לחמי המחמצת וכל מה שיעלה בהשראת הרגע של יוסי, המארח באהבה וכישרון גדולים ושופעים כמוהו.
יום שישי 14:00-10:00
052-5367711 02-5701995
מושב ערוגות
"וגם שלמה"
אוכל ביתי של שלמה קראוס, בשלן מעולה בעל נגיעות אישיות, באוכל מקומי ועונתי: קדרות כקדרת בקר בארטישוק ירושלמי, אפונה ותימין, ממולאים, גולש הונגרי מקורי עם בצקניות, סלט קולרבי ורימון, סלט תאנים והדרים, שפע מנות צמחוניות ובכל שבת-חמין.
מקום רגוע מתאים גם למשפחות. מחירים ידידותיים להפליא.
ימי שישי 16:00-10:00 טעימות ומכירה לבית
ימי שבת 18:00-10:00 ארוחות במקום, טעימות ומכירה לבית.
08-8582476 052-3931675
ישראלי ערבי
אבו גוש
משפחת מנע
.... מן השדה ומצמחי הבר... האוכל שעליו גדלו מוניר ונבילה..... בביתם מול הואדי, מגשימים מוניר ונבילה, מארחים מבטן ומלידה, מסורת אבו גושית לצד מסורת גלילית, בארוחה מבושלת, שורשית ועונתית – מרק פריקה (בורגול) ועגל, מקלובה, חוביזה, תבשיל תרד ועוף, סיניה של כרובית וטחינה, עכוב ועוד...ימי ה' 22:00-16:00 ו' ושבת מ 12:00 ואילך ורק בהזמנה מראש
02-5709968 052-5524979
עין נקובא
"הבית של עליה ודיב"
"מטעם בלאדי" אוכל ערבי מסורתי ועונתי. מפגש בלתי אמצעי עם תרבות אירוח ואוכל ביתי של ממש: מפתול, מקלובה, בצקים עם זעתר, מלוחיה, במיה, תבשילים וסלטים מצמחי בר, משקאות משקדים וחרובים ובעיקר מפגש עם 3 דורות של משפחה חמה על סיפוריה וטעמיה.
ימי שישי ושבת 16:00-11:00
057-3700794 054-6322250
נווה שלום
"וואחת אלסלאם" במרכז הכפר
"ערבים ויהודים מבשלים ביחד" – דוכני אוכל ביתי מסורתי המותאם לעונה, לאדמה ולנשמה. חוויה מרגשת בלב טבע מרהיב. את החוויה כדאי להתחיל ב"אהלן", קפה גלריה ובו בין היתר, אוכל נצרתי.
כל שבתות הפסטיבל
02-9999195 054-7479430
נווה שלום
"וואחת אלסלאם" במלון האורחים
בראנץ' לבנוני מקורי, מעשה ידי טארק וברנה. שילוב מנצח של עשבי בר הגדלים בשדות עם מיומנות מקצועית הלקוחה ממסורת של בישול טבעי משובח. ארוחה שופעת בנוף מרהיב ובמקום מעורר תקווה.
שבתות הפסטיבל 16:00-11:00
02-9993030
אוכל תימני
טל שחר
"הג'חנון של אסנת"
מאפה שחום ועדין (!!!) אותו מיטיבה אסנת להכין במטבחה ולהגיש עם תבשילים חורפיים ישראלים נוספים, בחיוך ובטעם טוב.
מידי שבת בחצר היריד שביקב שורק.
057-7412229
מושב יד נתן
"בצל התאנה"
אוכל תימני ישראלי טרי ומסורתי
הגשה מוקפדת במרחב הירוק של יפה ובצלאל.
ימי שישי 16:00-8:00, שבת 19:00-8:00
08-6848245
מושב נחלה
"פנינת תימן". משפחת ועלני
בראנץ' תימני מקורי: סיור ריחני וטעים בגינת תבליני תימן, הסברים על סגולותיהם הייחודיות ודרכי השימוש בהם במטבח ובפולקלור. המפגש מסתיים סביב הטבון של סבתא ברכה, ב"עיאס ולסיס" – פיתה נפלאה ותבשיל לוביה וסביבם שאר מרכיבי הארוחה המקוריים. סחוג ירוק וריחני מוכן מול עיניכם מפלפלים ועשבי התיבול שנקטפו בגינה – נכתש באבן מקורית.
ימי שישי – 15:00-10:00
052-3981136
מושב ישעי
"לקראת שבת אצא בחיבה"
עם גילה ואלי בשארי
ארוחה מפנק של מאפים תימניים, משולבת בשירה תימנית מרנינת לב ובסיפורים לקראת שבת.
ימי שישי 12:00
052-2326001
אוכל מרוקאי
מושב גפן
אצל בת שבע
מעדנים בסגנון מרוקאי, בביתה של בת שבע, דקדקנית ומוכשרת, מכינה ארוחת אפריטיף של חורף.
העוגיות של בת שבע – משובחות ועדינות, מלוחות מתוקות ומענגות.... לסיום הארחה ולקחת לשבת....
ימי שישי 14:00-11:00
050-5349252
מושב גפן
"עליה" עוצמת הלב באוכל נפלא
חווית אירוח מחממת לב ובטן – שלל מאכלי ארטישוק, דגים בנוסח מרוקאי ומרקי חורף עונתיים, אירוח מלבב של בשלנית בחסד.
2.3 סעודת פורים מסורתית ברוח הפסטיבל.
ימי שישי 15:00-11:00
052-2442804
מושב לוזית
"הבית של זוהרה"
קסם של אוכל קסם של אישה, ארוחה סביב קוסקוס חלבי קסום, דלעת בקינמון וכורכום, דגים נימוחים וגרגרי החומוס מהטובים שנעשו. לחם הבית בזרעי שומר, קונפיטורות הדרים מפרי עצי הבית – ומסביב שפע אדמוני מכלניות ומפפריקה שמגדלת המשפחה.
ימי שישי 15:00-10:00
02-9911143
אוכל עיראקי
גבעת ישעיהו
"הבית הכתום – מאכלי עראק"
מסמבוסק ועד תבית, מתה בהל ועד קעק, משפחת לוי משיגה את האוכל המצוין של כרמלה בהקפדה ובלבביות בביתם המזמין.
02-9914048
אוכל כורדי
גבעת ישעיהו
"הבית של אבי"
במבנה עץ, בגן עצי הפרי והנוי, מגישות האחיות זהבה וציפי אוכל כורדי מסורתי וטרי. האורחים יפגשו ארוחה הזורמת על פי מסורת הגשה ביתית: מרקי קובה לפתיחה (כולל קובה במרק זעתר), מגשי ממולאים וקובה בורגול מטוגן, סלטים מירקות טריים, זיתים וחמוצים של בית, אורז בשלושה צבעים, בקר בקארדי, קציצות עוף בבמיה ועגבניות... שפע מרתק וטעים.
ימי חמישי 22:00-10:00
ימי שישי 15:00-10:00
02-9991420, 052-8449319
ליאון שריגים
"מאכלי ננה" גורמה כורדי
מאכלי קארדי מגוונים ושאר מטעמים פרי כישרונה וניסיונה של סבתא רחל. רחל מקפידה על שימוש מועט בתבלינים ושימוש מושכל בלימונים, סומק ומיץ רימונים.
ימי שישי 14:00-10:00
052-2407232
ליאון שריגים
משפחת אהרון
אוכל כורדי מסורתי, משולב בשפע מנות דגל של המטבח הכורדי העונתי החורפי. כתומים ירוקים אדומים ולבנים - צבעוניות של האוכל והמבשלת כאחת.
שבת 17:00-11:00
052-2240723
מושב עגור
"הבית של אסנת" – "אוכל כורדי שמח"
ליקוט עלים. גלגול קובה ובישול על פתיליות. סדנאות ואורחות עם האישה שמגדירה מחדש את המושג אותנטי במובנה הכייפי....
יום שישי 14:00-10:00 בתאום מראש
050-75101161
ליאון שריגים
אוכל כורדי צמחוני – יש דבר כזה!!!
אסתר יוסף, מבשלת בחסד, יוצרת במטבחה הקטן שלל מנות מהמטבח הכורדי על טהרת הצמחונות – קובה חלבי במרק שמנת וזעתר, קובה מולא פטריות במרקי לקטי העלים העונתיים – קארדי, מנגולד, סלרי, מיני אורז, ממולאים שונים והפתעות נוספות.
ימי שישי 15:00-10:00
050-6678673
זכריה
משפחת עזיז
"אוכל כורדי וסיפור עליה"
בביתם הנשקף אל הנוף הדרמטי של עמק האלה, מגישה לילי את מאכלי הבית מתובלים בסיפוריו המרתקים של יוסי בעלה, עם תה מסמובר על גחלים.
במקום ניתן לרכוש ולטעום את הלימונים הכבושים של לילי, מהטובים הנעשים בארץ.
02-9917379 050-7380869
מושב תירוש
"יקוט", ניסים קריספיל במרכז למורשת יהדות מרוקו
16.2+2.3 "תירוש סיפור מקום" – מהרי האטלס לתירוש: סיפור מקום דרך אנשיו
23.2+9.3 ליקוט צמחי בר ואח"כ סדנה וארוחה ב"יקוט".
17.2+3.3 סיור להכרות צמחי מרפא, תבלין ותועלת.
4.2+10.3 סיור פריחה וסדנת בישול בטבע למשפחות.
בהרשמה מראש בלבד 054-7256211
צפרירים
"הגלריה של סבא", אוכל כורדי, וכורדיסטאן בקטן
"חמין כורדי (שיפטה) וקובה גם"
ארוחה כורדית של שבת, מלאה ומשובחת, מעשה ידיה של ציונה לוי. אירוח של כל בני הבית הלבביים, בינות לפסלי הברזל מלאי ההומור, מעשה ידי אב המשפחה, ניסים לוי.
שישי 15:00-11:00 שבת 11:00 ואילך
02-9911212
אוכל הודי
מושב צפרירים
"מזון לנשמה" – אוכל הודי צמחוני משובח
עושר טעמים, צבעים, תבלינים, ידע וכישרון והכל נעשה באהבה לבישול ולאירוח
ימי שישי ושבת 17:00-11:00
02-9921875
מושב שחר - "בשמתי"
בערב שכולו אש תבלינים ותמרות עשן, השנה ב"בשמתי" נחגוג את הפסטיבל בארוחה מסעירה וסדנת יצירה – האורחים מוזמנים להשתתף בסדנת "לילות ראקו" – שיטה יפנית מסעירה לשריפת חימר בהדרכת האמנית גלית פוליטיקת דרוקר. בהמשך תתקיים ארוחת "צ'אי מסאלה וקצת דראמסאלה" ארוחה דרום הודית מקורית עם תבשיל קדירה ישר מהמדורה הסברים על הודו ותבלינים, קצת בישול והרבה מתכונים.....
15,22.2 בשעה 18:30 בהזמנה מראש נא לבוא בבגדי עבודה נוחים וחמים.
בשמת אליהו אולסוונג 050-6885351 גלית פוליטיקל דרוקר 052-5323889
אוכל אנגלי
קיבוץ נגבה
"קסם אנגלי"
ארוחות הבראנץ' של סטפי. קישים, סלטים, מטעמים וניחוחות מן המטבח האנגלי, מוגשים בסגנון הקלאסי של פעם. בטוב טעם, בנועם שובה לב, סטפי יוצרת חוויה אינטימית ורעננה, בדרך שכלי חרסינה ומפיות בד מתקבלים כברורים מאליהם.
A touch of old word charm
ימי שישי ושבת 11:00 ואילך
08-6774872 050-5645681
הצאן....הבקר....והבשר....
קיבוץ גלאון
הביסטרו של מייק ושרון
מייק מצא את קרן השפע של מולדתו – דרום אפריקה, בארצו – ישראל. שפע מוצרי הגלם מאפשרים למייק ומשפחתו ליצור מטבח המשלב מאכלים דרום אפריקאיים במאכלים ים תיכוניים, בכישרון רב.
בפסטיבל נפגוש בהנאה מנות דגל מהמטבח הדרום אפריקאי על המגוון האתני העשיר שבו. המקום – על קירותיו, מארחיו וטעמיו – ציורי ביותר, חייכני ואותנטי. האוכל עשוי בעיקר מחומרי גלם אורגניים.
חמישי שישי שבת 22:00-10:00
050-9465117
קיבוץ רבדים - מתחם דרום אמריקאי
"אסאדו בר" - מאטה, דולצ'ה דה בטטה, אלפחורס הוואנה, אסאדו בתנור, ליקר ריבת חלב של שקי... חלק מהתפריט של הבר החדש והמעוצב.
ימי רביעי חמישי 24:00-18:00
שישי ושבת 24:00-10:00
מסעדת "שיבולים" פסטיבל אסאדו
במסעדה ובמתחם הדשא אסאדו על האש וכל התוספות המתבקשות. ארוחות ילדים ומתקנים מתנפחים להוצאת אנרגיה
שבתות הפסטיבל 17:00-11:00
050-7378764 050-8728388
ליאון שריגים
"נפלאות הגריל הארגנטינאי"
בחצרם, מול היער הפורח, מיישמים אבי ויעל רוזנבוים את ניסיונם רב השנים על גריל מקצועי ובו שפע בשרים, מלווים בבר סלטים עשיר. למבינים ולשאינם ממהרים.
שבתות 17:00-11:00
054-5987999
הצאן....הבקר...והחלב...
נטף
"חוות הר הרוח"
מכירת סלסילות פיקניק משופרות לכבוד הפסטיבל, סדנאות יצירה וסיורים בדיר – למשפחות.
ימי שישי שבת 16:00-10:00
החווה פתוחה במזג אוויר נאה
054-4934566 02-5345660
חוות צוק
"כשהטעם והטבע נפגשים"
חגיגה של גבינות עיזים, טאפאסים ויין חופשי בארוחה אחת. מבחר גבינות המבוססות על חלב עיזים ממרעה חורש ים תיכוני. סלסילות פיקניק איכותיות.
ימי שישי ושבת 16:00-10:00
054-5239117/8 054-5239824
מושב טל שחר
"שביל עיזים" מחלבה מסעדה ומעדנייה
לפסטיבל – במסעדה, שפע מנות המבוססות על גבינות ומוצרי חלב עיזים, כיסונים בוכריים מאודים מעשה ידי סטלה הגבנית, מרקים קרים, חמים ומפתיעים בטיבם, מגשי גבינה וכריכים לממהרים.
במקום יהיו סיורים מודרכים בדיר, הפעלות וסדנאות יצירה לילדים. מעדני הדבש של "משק לין" מתארחים במקום, תכונותיהם הטעימות והמבריאות יוסברו במקביל להסברים על תכונות לב העיזים.
ימי שישי 16:00-9:00 שבת 16:00-9:00
052-2589900
קיבוץ בארות יצחק
בית האיכר – חווה וחוויה חקלאית
פעילות חוויתית למשפחות – מאיפה מגיע האוכל... חליבת עז ויצור גבינה, הסבר על עולם הדבורים וייצור נרות מדונג, סדנה לייצור שמם זית, הכנת קמח ואפיית פיתות.
ימי שישי 13:00-9:00
03-9370221
יין אוכל ומה שביניהם
מושב שחר
יקב "לה טרה פרומסה"
16.2 20:00 מ slow food באהבה"* המטבח האיטלקי והקוצ'יני בארוחה הבנויה ומוגשת על פי עקרונות סלו פוד.
2/3.3 ,23/24.3 ,17.2 "ארוחות מזרח ומערב" סנדרו פלגריני ועירית אליהו מביאים את הטעם הביתי של המטבח הקוצ'יני ומולו את המטבח האיטלקי לכלל ארוחה נפלאה*.
9.3 בשרים על האש והופעת פלמנקו עם הרקדנית ענבל כהן ונגן הגיטרה תומר אלמליח*.
10.3 14:00-12:00 השקת יינות היקב.
050-5684775
* כל הארוחות מלוות בהתאמה ביינות היקב
מושב נס הרים
יקב "קטלב"
ימי ה' בערב – ביקב המחודש, חווית בשרים איכותית באווירה קסומה ובלוית יין משובח.
ימי שישי 14:00-10:00 טעימות יין והפתעה קולינארית של ועם יוסי יתח.
054-7591816
מושב שורש
"יקב יהודה"
"מן הכרם עד היין דרך שולחן האוכל", חוויה רב חושית עם הכורם והיינן אבי יהודה, איש אדמה לדורותיו. טעימה מיינות היקב מתובלת בסיפורים על היסטוריה עתיקה ועכשווית של היין, בלוית לחם זיתים ושמן זית, כולם ייחודיים למקום ולאזור. סעודה בחצר היקב – גבינות צאן ובקר מהאזור, ממולאים, לחמים כפריים....ויין.
ימי שישי ושבת 16:00-11:00
054-4638544
מושב עגור
יקב "עגור"
שוקי ישוב: "היין הוא החיבור האמיתי שבאמצעותו מתחברים החושים הראשוניים אל האדמה שלנו".
ימי שישי ושבת 16:00-11:00
02-9995423
גבעת ישעיהו
"משק יין הנס שטרנבך"
סיורים ביקב, מכירת יינות ומוצרים תוצרת המשק. מטבח ים תיכוני כפרי עם הרבה בישול ביין – ארוחות לאורך כל ביום .
כל שיש ושבת
052-3859926
מושב גפן
יקב "בן חנה"
23.2 צהריים
טעימת יינות של מיטב יצרני היין באגן הים התיכון. הטעימה מלווה בארוחה מותאמת במקצועיות ליינות המוגשים – יינות מלבנון, טורקיה, איטליה, ספרד, צרפת... ויקב בן חנה. היינות נדירים ונבחרו בקפידה ולטעמו של שלומי היינן.
9.3 חגיגת טעמים אזורית, בצהריים. ארוחה כפרית המשקפת את כל טוב האזור החקלאי על גידוליו המגוונים.
המקומיות והעונתיות מחברת את יינות היקב שילוו את הארוחה, פרי יצירתה של הילה.
052-5434253 052-3435558
קיבוץ נחשון
"כישרון מתוק ביקב"
שוקולדים ריבות ועוגות: עשייה אישית נשית טעימה ואיכותית. בכל שבתות הפסטיבל.
סיור וטעימות ביקב כל שבת 13:00
יינות ביקב וקבינות "נחשון צאן" בשילובי ארוחות ייחודיים למקום.
שישי 15:00-9:00. שבת 16:00-10:00
08-9278641
מושב נחושה
משפחת צורן
"מפגש עם תירוש אורגני"-למה תירוש? למה אורגני....מפגש טעימות ..ותשובות
ימי שישי 10.00-14.00
050-5856393
08-6889576
היריד של הפסטיבל
מושב טל שחר
"רוח וצלצולים – יריד בחצר היקב"
בחצר יקב שורק, מול נוף מרהיב, חגיגה אמיתי לש אוכל, יין ואמנות. דוכני אוכל אתני ביתיים לצד דוכנים מכל טוב הארץ – יין, ליקרים, שמן זית, גבינות, מאפים, לחמי מחמצת.... דוכני אמנים – צורפים, חרטי עץ, קדרים, מעצבי תיקים ומעצבות בגדים.
לילדים – סדנאות יצירה איכותיות : קדרות, עשיית סבונים, הכנת פיות ושדונים, יצירה באוכל... הנאה גדולה ביריד שהפך למסורת בפסטיבל האוכל!!!
כל שבתות הפסטיבל 16:00-10:00
054-4400318
ישר מהחממה והשדה
מושב תלמי יחיאל
משק לוי "הירקניה של רוני"
צבעים מן הטבע – אדום צהוב ירוק פסטיבל של שפע עונתי בטיפול קולינארי משובח ומגוון.
16.2 טעימות אדומות – משפע סוגי עגבניות ופלפלים: מרק אדום, טחינה אדומה, ריבות ולחם אדמדמים.
23.2 טעימות בדגש צהוב עם אננסים בסלט, בקינוח, עם עגבניות שרי צהובות....
2.3 חג פורים ירוק ומבדח, משלוחי מנות ותחפושות מהטבע כמו חציל שבטוח שהוא שניצל.
9.3 ירוק מגן הירק – תחילתה הסוערת של עונת האספרגוס בירקניה.
כל יום שישי בשעה 12:00 יצא סיור מודרך לחממות. פתוח כל ימי שישי
050-7815872 08-8506272
מושב ניר בנים
"הארטישוקים של נועם"
הירק היפהפה, המלך המוכתר של הפסטיבל, מביא את ריח האדמה הישר את הצלחת. עמוס בתכונות בריאות ובעיקר טעימות, משתלב בשלל מאכלים מאין ספור מטבחים. ישר מהמשק – כך תגיעו אל הארטישוק העונה.
ימי שישי ושבת 16:00-10:00
054-2278637
אוכל וטבע בטבע
מושב שקף
"החומוס והלבנה של דואי"
מתחת לעצי הזית, במרחבים המרהיבים של לכיש, מגיש דואי החייכן את הפיתה מהקמח המלא, את הריבות הביתיות והזיתים ובעיקר את החומוס, הלבנה והפול עליהם גאוותו – והכול פרי יצירתו טובת הטעם.
ימי שישי ישבת
052-3920319
בריאות ואוכל
חמי יואב
"חווית פינוק והתחדשות של בריאות מהטבע"
לפסטיבל האוכל, יצרו בחמי יואב חבילות מיוחדות של שילובים מן הטבע: בר סלטי בריאות מגוון ועשיר במרכיבים טבעיים וטריים לצד מים תרמו מינראליים ייחודיים המוזרמים ממעמקי האדמה הישר אל הבריכות. באתר המקורה ניתן למצוא, מלבד המרחצאות, ג'קוזי עיסוי מימי וסאונות.
פתוח כל השבוע
שישי 16:00-7:30 שבת 18:00-7:30
טלפון 3110*
מושב טל שחר
"ירוק – נשימה נכונה וטעימה"
"ירוק" – טעים בריא ומרגיע. שרה רז, מורה ליוגה ומבשלת מבטן ומלידה, משלבת הגשה של חווית התנסות בתרגילים לשחרור מלחץ עם אוכל מרענן, בריא וטעים להפליא.
תבשילים, מרקים ומאפים, בהשפעה פרסית מובהקת, משולבים בשפע עשבי תיבול ומאכל, לצד קינוחים מצוינים. כאן על המדשאה הירוקה, או אל מול השדות או סביב שולחן במטבח, ריאה יריקה זה לא שם של מאכל, אלא חוויה נכונה.
ימי שישי ושבת 16:00-10:00
050-5520287
בראנץ'
קיבוץ צובה
"מלון צובה"
בראנץ' עשיר, צבעוני, שופע תבלינים, מאפים וסלטים מלאי טעם, מוגש מול הנוף המדהים של הרי ירושלים. לכבוד הפסטיבל ישולבו דברים טובים מהטבע – פירות יבשים, עוגות שקדים, חודש שלם בהשראה טובשבטית.
ימי שישי 14:00-10:00
02-5347090
מושב יד השמונה
בית הארחה
פינלנד בהרי יהודה – הבראנץ' המחודש של 2007.
פוקאצ'ות מהטבון, אפויות עם עשבי תיבול עונתיים מגינת הבית, הפינה המתוקה עם פאי אוכמניות פיני, לחמי המחמצת של דיטרה ועופר, פינה של מאפים ותבשילים חמים במתכונת עשירה וחדשה...
סיורים בגן התנ"כי במקום
02-5343956
קיבוץ כפר מנחם
בראנץ' כפרי
בליבו של נוף מרהיב, מוגשת ארוחה עשיר ומגוונת ובה לדוגמא: גבינות בית, דגים המעושנים במקום, מאפים, דייסות של חורף (כמו פעם..) וכל מה שצריך כדי להתחיל יום של כיף. בקיבוץ שפע איכותי של סדנאות אמנים וגלריות המזמינות להכרות וקניה.
ימי שישי ושבת 12:00-9:00
08-8508418
מסעדות
מושב סגולה
"כרמים – מסעדת שף"
שפע ריחני מבית היוצר המשובח של השף סהר רפאל. מסעדה מוארת ויפה ידידותית למשפחות ולזוגות רומנטיים כאחת... במיוחד לפסטיבל מנות כקדרת אסאדו בתנור ובה בקר, ירקות שורש, יין אדום ועשבי תיבול על אורז אינדיאני. או "גלילת זוקיני" – רצועות זוקיני במילוי גבינות עיזים, צנובר ועשבי תיבול.
פתוח כל השבוע 24:00-9:00
סופי שבוע יש להזמין מקום מראש
08-8505859
גבעת ישעיהו
"משק יין הנס שטרנבך"
מטבח ים תיכוני כפרי עם הרבה בישול ביין – ארוחות לאורך כל היום. במרבית המנות משלב גדי שטרנבך בידע ובכישרון, צמחים, תבלינים ופטריות הגדלים בעונה באזור. סיורים ביקב, מכירת יינות ומוצרים תוצרת המשק.
כל שישי ושבת
052-3859926
מול אשתאול
"תבלין" – חוות תבלינים ומסעדה
תבלין –מסעדה על דק עץ בתוך היער המגישה מנות ממטבח צמחוני-חלבי, המשלב את מוצרי החווה הצמודה. מנה מיוחדת לפסטיבל מפגישה דג צפוני (סלמון) בירקות חורף ישראלי ותבלינים מקומיים. חוות התבלינים – מרכזת את מבחר התבלינים ותערובות תיבול מהגדולים בארץ. בפסטיבל בימי שישי ושבת יוגשו במקום טעימות מגוונות לאורז וקינואה וחליטות התה המיוחדות של החווה על בסיס פירות.
ימי שישי בכל שעה עגולה 15:00-11:00 תתקיים הדרכה על תבליני ארץ ישראל.
שישי שבת 24:00-9:00 המקום פועל כל השבוע
02-9924995
צומת גבעת ישעיהו
"פעמון"
מסעדת בשרים במיקום מעורר השראה ותיאבון. בפסטיבל, בין שלל מנות מוקפדות, תוגש מנה מיוחדת של ביף בורגיניון – קדרת בשר ויין עם ירקות שורש חורפיים.
שישי ושבת 22:00-12:00 המקום פועל כל השבוע
02-9951945
עוגות, עוגיות, שוקולד, מאפים ועוד הרבה מתוק
גבעת ישעיהו
"מימי'ס" עוגות בטעם אישי
פסטיבל מאפי חורף בניחוח הדרים ואגוזים. האיכות והיצירתיות נפגשים שוב לעונג מרהיב וטעים.
2.3 – מעדנים פורימיים מיוחדים ווריאציות מתוקות עם פרג
ימי שישי 12:00-9:00
02-9998278
מושב ערוגות
קונדיטוריית "קרמל"
הקונדיטוריה מתמחה בעוגות בסגנון צרפתי כפרי, משתמשת בחומרי גלם משובחים, ללא קיצורי דרך. עוגות מוס, קרואסונים, עוגות שמרים משובחות, עוגות בחושות ועוד. במקום פועל בית קפה שבו, לכבוד הפסטיבל, מכין הקונדיטור, צפי לוי, שפע קינוחים בהם יככב תות השדה, אדום ומתוק.
ימי שישי 16:00-8:00
08-8600368 052-3657726
קרית גת
בית הילדים נוה חנה (קריית גת) מאפיית "ילדודס" ילדים אופים את עתידם
התנסות בחווית אפיית עוגיות בהדרכת הצוות המקומי. ניתן לטעום ולרכוש משפע הלחמים המיוחדים, ושאר מאפי המקום. במקום משחקייה ופינת חי.
ימי שישי 12:00
054-48128867
קיבוץ גבעת ברנר
"בית חלומותיי"
"ארנבות משוקולד ותפוזים עם שוקולד"
במסגרת הפסטיבל הורים וילדיהם מוזמנים לצקת ולאכול דמויות משוקולד ולשלב תפוזים עם שוקולד בשלל דרכים... ואז... מלאי אנרגיה לבלות ב – 2000 מ"ר של אולמות משחקים מחוממים. במידה והשמש תנעים אפשר יהיה לסייר בקיבוץ ברכבת החלומות ולבלות בפארכדורסל ייחודי פארק מגלשות יבש ובפינת החי.
כל שבתות הפסטיבל
08-9443338
קיבוץ עין צורים
מרכז יעקב הרצוג
23.2 לקראת פורים: "כטוב לב המלך ביין" – על משתה שמחה ויין במקורות תרבות ישראל. יום עיון וחוויה ייחודית. בסיומו של יום העיון יתקיים "שישוק" יריד אוכל כשר לקראת שבת עם שפע מאכלים ביתיים ויוצרים מקומיים.
יום שישי ה' באדר 10:00
08-8608333
אמנות ואוכל
צפרירים
"הגלריה של סבא" – חדש !! "כורדיסטאן בקטן"
כפר כורדי מיניאטורי עשוי ברזל, אבן ובוץ וכן חדר האוצר חפצים שונים מהמורשת הכורדית. הפרויקטים החדשים הינם מחווה של האמן האוטו דידקטי ניסים לוי למשפחת רעייתו ציונה ולחתניו. יצירות אלה נוספו לשפע פסליו, כולם מברזל ממחזר, מלאי הומור ודמיון.
סיורים עם האמן בכל השבוע כולל שישי, בתיאום מראש ובתשלום סמלי.
במקום מוגשת ארחוה כורדית מעשה ידיה של ציונה לוי.
02-9911212
כרמי יוסף
"גלריה דברים"
אמנות שימושית ישראלית ואחרת, המשמשת מצע הגשה משלים ומעשיר כל משקה ומאכל המוגש בהן. היצירות משקפות את טעמה של זיו, בעלת הגלריה, ואמנית המעטרת בצבעוניות חיונית וחושנית כלי זכוכית שונים.
החל מה 23.2 ימי שישי ושבת 16:00-10:00
054-5686606
כפר מנחם
"גלריה בסילו"
בבניין הסילו המקורי בכפר מנחם, נילי ואתי עורכות שולחן במוטיבים אורגניים. לילי – כלים שימושיים מקרמיקה. כפרי – מפות, סינרים ושאר טקסטיל. "מותק" הריבות של רחי ריבות מיוחדות ללא תוספת חומרים משמרים, סגולות כרם זיתים איכותי בגידול טבעי, שמן זית, זיתים לבנה.
עתליה ואילנה – עוגות ועוגיות תוצרת בית, קפה תה ועוגה במקום.
שישי 14:00-10:00 שבת 16:00-11:00
08-8508419
מושב צפרירים
גלריה וסטודיו לפיסול אהרל'ה בן אריה
פסל בין לאומי מציג למכירה עבודות מקוריות במגוון מחירים רחב.
שישי 15:00-9:00 שבת 16:00-10:00
050-2998276
מזכרת בתיה
מוזיאון המושבה על שם ערן שמיר
סיורים מודרכים במושבה הציורית על אתריה ההיסטוריים (בתשלום סמלי). בתום הסיור, הפניה לבתי אמנים גלריות ומסעדות.
ימי שישי 12:00-10:00
08-9349525
מושב עגור
"הבית עם הגג הכחול"
עריכת שולחן לסעודת חג פורים ומשלוחי מנות מעוצבים. חוויה המפגישה אותנו עם כלים, חפצים ושאר אביזרי תפאורה, המשלימים את חווית הסעודה: בבית, במסעדה ובאירוח באשר הוא.
במקום מתבצע "גאראז' סייל" ובו ימכרו כלים עיצוביים לבית מאוסף "צלילי קסם" חברה העוסקת בעיצוב אירועים.
1.3 2.3 ימי שישי ושבת 16:00-12:00
050-5263170
אמני האלה
אורית נבון – צורפת ואמנית בזכוכית
וגרת בצלאל 1993, צורפת בזהב כסף ואבני חן. יוצרת חרוזי זכוכית מרהיבים וסביבם מעצבת תכשיט. הסטודיו של אורית נמצא בביתה שבשריגים ליאון. תצוגת תכשיטים, מכירה והדגמות.
ניתן לבקר בתיאום מראש
02-9915399 050-8683508
מירב בן אור – צורפת תחרה
יוצרת תחרות זהב לתכשיטי חתונה ותכשיטים אישיים, בהשראת מוטיבים סמליים. אמנית רב תחומית, מציגה במוזיאון ישראל בתערוכת "לחם". מארחת בסטודיו בגבעת ישעיהו מפגש בין כיכרות הזהב והלחם. תערוכה ומכירת תכשיטים.
ניתן לבקר בתיאום מראש
02-9911228 054-2029973
מרים ומלי – מימו
סטודיו לעיצוב בעל חזון מקצועי ומשעשע. עיצוב גרפי, עיצוב וייצור ערכות יצירה העוסקות בנושאים מן התנ"ך ומתאימות לפעילות לילדים ולכל המשפחה. ניתן למצוא בכל מפגשי הסטודיו המוצעים במסלול ו/או בתיאום טלפוני מראש.
מלי: 052-3802509
מרים: 052-8614443
נטע פרישמן – סורגת התכשיטים
תכשיטים סרוגים קרושה, מלאכת מחשבת של פיתולי חוט וחרוזים ססגוניים. מארג מבני היוצר תכשיטים מרהיבים לגוף, לבגד ולמרחב. בסטודיו "משאלות שמתגשמות" בקיבוץ נתיב הל"ה – תצוגה ומכירה של מגוון דגמי תכשיטים, מפגשי יצירה וקורסים.
בתיאום מראש
054-5483141
עינת ושטפן קדמי – אמנות בנעליים
נעלי איכות מעור עוטפות את הרגל ברכות ובנוחות בעיצוב אמנותי, בצבעוניות מפתה, בקלילות ודינאמיות לאורך זמן. עבודת יד בהתאמה אישית. במפגש בסטודיו בשריגים ליאון, תוכלו לבחור לכם ולהתאים נעליים על פי צורך וטעם אישי.
בתאום מראש
02-9990357
טוב משמן
כרמי יוסף
"מגד גזר" – בית בד ומרכז מבקרים
על סלע טבעי הוקם תנור יחיד מסוגו בארץ. בתנור, המוסק בגפת ובולי עץ זית, יפתח האופה יוצר לחמים בהשראה אירופית – הולנדית (לחמי שומשום, חרובים, פרג, חמניות כמו גם עוגות ללא שמרים). סביב לחמים אלו, בין עצי הזית ומול נוף פנוראמי מרהיב, מוגשת ארוחה שורשית בלוית מעדני המקום. לילדים סדנת יצירה ואפיית פיתות על סאג'. במקום מכירת מוצרי בית הבד, לחמי ומאפי התנור, יינות האזור ושפע מקומי נוסף.
ימי שישי 16:00-10:00
08-9803399 052-2771212
מושב בני דרום
מרכז מבקרים לשמן זית
טעימה מודרכת של שמני זית משובחים המופקים בשיטת הסינולאה. הכרות עם מוצרי גורמה מבית בני דרום, שנוצרו משילובים מקוריים של שמנים, זיתים, עגבניות ופלפלים.
ימי שישי 13:00-10:00
050-5758877
טיולים ואירועי קק"ל בפסטיבל האוכל
"קו ליער" 1-800-350-550
23/24.2 שישי שבת 10:00 "ילדים מבשלים" טיול בישול בפארק מערות עדולם.
2.3 שישי 11:00-9:00 "רץ ביער, ניווט עממי בדרך בורמה
2.3 שישי 10:00 אמנות אקולוגית בפארק בריטניה.
3.3 שבת 10:00 "על גלגלים מעל עמק איילון" טיול אופניים בפאק איילון – קנדה
4.3 ראשון 10:00 "חיי המין המסעירים של הצמחים" טיול פריחה בעמק האלה
5.3 שני 10:00 "מסכות ביער" שושן פורים ביער המלאכים
"צעדת הרצל"
3.3 שבת 10:00-8:00 ביער חולדה ובשדות הירוקים בשיתוף מועצה אזורית גזר.
08-9274047
מערת הפעמון גן לאומי בית גוברין
שבת 15:00-11:00
3639*
10,17,24.2 – טיול במסלול ירוק במערות, תיאטרון, סיפור, סדנאות יצירה ותזמורת הפסטיבלים הירושלמית.
3/07 "הרפתקה במערות" – הפנינג מחפשים את המערות. ירון נקש אי"ש טיולים
054-7630644
שמורת נאות קדומים, בסמוך למודיעין
טיול מודרך בשבילי הפריחה. בהרשמה מראש לסיום – ארוחת בוקר מפנקת בניחוח תנכ"י ב"קפה בכסלו" שבשמורה.
ימי שישי 13:00-9:00
08-9770770
מטיילים אחרת
"אי"ש טיולים" – "טיולים בטעם אחר" – אי"ש טיולים
טיולים רגליים ו/או טיול ג'יפים בהרי ירושלים: הפריחות החדשות, הטבע והמתעורר ומסלולים מרהיבים, שבסופו של כל אחד מהם נאכל ארוחת שטח שהוכנה במדורה (מרקים, ספויקה ועוד...)
מידי שישי ושבת בימי הפסטיבל 050-7630644
"שביל הדברים הנסתרים"
טיולים אינטימיים במגעה הייחודי של חגית שריקר. בעקבות החי והצומח במעמקי החורש הטבעי.
שישי ושבת בתיאום
054-5259979
"מטיילים בטעם" – מירי כהן 02-9996707
"ארץ אלף המערות" – טיולים בשפלת יהודה עם משה'לה פרנק 050-7630644
"יעדים בטבע" – יהודה יעקובוביץ' 02-9999117
מוסיקה במנזרים
כנסיית קרית יערים – אבו גוש
שבת טל' 02-6222333/ 03-6045000
24.2.07- 11:30
"חגיגה צוענית" – אמיל אייבנור – אקורדיון
24.2.07- 14:30
מיסה קריאולה ונצואלית – מקהלת הקיבוץ הארצי
24.3.07- 12:00
"צבעי הקשת של ברזיל"
מנזר לטרון – פניני מוסיקה קלאסית
שבת בשעה 12:00 02-5356954
17.2.07- תפוח בדבש – מוסיקה אתנית רב גונית
24.207 – בוקר בסגנון ספרדי – מיצירות דה פאיה, רודריגז, ביזה, פיאצולה ועוד
3.3.07- מוסיקת עולם עם נגיעות ג'אז וקלטי
10.3.07 – דיוקן האישה בראי תקופתה
17.3.07- קרב מוסיקלי בין קלאסי וג'אז – רסיטל לפסנתר
קונצרטים בפסטיבל
"החאן הקאמרי" בעג'ור
שבת ב 12:00 טל' 02-9915786
17.2.07- בניחוח ספרדי – כינור ופסנתר
24.2.07- מרפרטואר הברוק – חליל צ'לו ופסנתר
3.3.07- חמישיית כליזמרים – קלרנית + רביעיית מיתרים
10.3.07 – דואו אלף – בסון ופסנתר
10.3.07- דואו קלרנית ופסנתר
"קונצרטים", יד השמונה
שישי ב 12:00 טל' 02-5343956
• כל האירועים חייבים בתאום טלפוני מראש
• המסעדות פתוחות בכל ימות השבוע בפסטיבל ובכלל.
• מרבית הבתים פתוחים לפעילות מתואמת לקבוצות או לבודדים, גם באמצע השבוע.
• מרבית האתרים/בתים פועלים בכל ימות השנה – שימרו התוכניה לנוחיותכם
• האירועים באחריות המארחים.
|
|