פסטיבל "טעם כנרת" השני

אזור הכנרת נראה כרקע לציור פסטורלי במיוחד: אגם כחול מול הרים נישאים, ספינות דיג מותחות רשתות, מטעי תמרים, בננות, חורשות ירוקות ושדות פתוחים מכל עבר. באזור יפהפה זה הוקמו בשנים האחרונות עשרות מסעדות, מרכזי מבקרים וחוות, בהם יתקיים זו השנה השנייה פסטיבל "טעם כנרת" ביוזמתן של עמותת התיירות סובב כנרת ושל עיריית טבריה ובהפקתה של אפרת אליאסף – גורפינקל, מי שיזמה ומפיקה זה שנים את פסטיבל אוכל כפרי ביואב יהודה.

אנשים יוצרים קולינריה סביב הכנרת פסטיבל "טעם כנרת" השני 3 סופי שבוע גסטרונומים בטבריה ובעמק הירדן בניחוח חורפי 30 בנובמבר – 16 בדצמבר 2006 • שף אורח – אייל שני, הופך מטע בננות בעין-גב להיכל אוכל יווני וחושני • ארוחת מאזטים לבנונים מקוריים עם 7 סוגי עראק במסעדת "תנורין" • סדנאות בשרים והכנת תבשילי פויקה • חמין טברייני חורפי בבתי בשלניות מקומיות פסטיבל "טעם כנרת" מספר את סיפורם של הגברים והנשים, שהכנרת, נופיה וגידוליה הם ההשראה למטבח הייחודי להם, למקום וליצירת חייהם. מקטניות מלוטפות באהבה ועד למעדני דגים ברטבים מבושמים. מעשבי תיבול הגדלים פרא דרך התמר, הסילאן, שמן הזית, גבינת הצאן והדבש. כל זה הינו מבחר מהיצירות הקולינריות המוגשות למטיילים במהלך שלושה סופי שבוע חורפיים, מה-30 בנובמבר ועד ה-16 בדצמבר, 2006. שפע הטעמים והחוויות הגסטרונומיות באווירה החורפית כוללים קדירות מהבילות מול מראות מרהיבים של הרים בערפילים ומאפי תמרים זהובים מול כינרת צבועה באין ספור אפורים וכחולים... בחגיגה המקומית שותפות מסעדות המהוות מוסדות טבריינים ותיקים ביניהם: מסעדת אבי בטאן, מסעדת גיא, מסעדת ג'ובנאי ועוד... במסעדות מסביב לכנרת יוגשו שפע של מנות שמחברות בין דגי הכנרת ומסורות בישול מקומיות, בשילוב סיורים חווייתיים ומודרכים בשלל נושאים. תרבות האוכל במוזיאון הבית של "דונה גרציה" בו יפגשו המבקרים את ניחוחות מטעמי קהילות תרבות הלאדינו, סיורי "שיבת התמר", סיורים בעקבות הרמב"ם ותגליותיו על צמחי מרפא מתחברים בטבעיות ל"תמר בכפר" שם יעביר השף איתן פרי סדנאות בישול עם מגוון קטניות ותבלינים חורפיים, בהם ידריך כיצד לשלב אלמנטים בריאותיים ואנרגטיים באוכל. בין הפעילויות המיוחדות לפסטיבל "טעם כנרת" - שיט והדגמת דיג רשתות בעין גב, הכנת גבינות עיזים בסגנון צרפתי, במחלבת "אל & לור"- קבוצת כינרת, "אגדת לחם" סדנאות אפייה בחצר גשר הישנה, סדנאות בשרים והכנת תבשילי פוייקה עם הרבה בירות בלגיות ועוד. מבין המסעדות והשפים המקומיים שיגישו ארוחות ומנות מיוחדות לפסטיבל, ניתן גם למצוא נשים טבריניות שיפתחו את בתיהן ביניהן ברכה דריי שתארח אצלה בבית ארוחת חמין טברייני חורפי; רחל ללוש המתמחה בהכנת קוקוס טוניסאי, מפרום וסופגניות המוגשים במאור פנים. במסעדת השף "רוטנברג" בגשר הישנה מגיש רן שגיא מנות גורמה שהן חגיגה לחיך; מרק חומוס חורפי יחמם את הלב במסעדת "חומוס בנגלי" באפיקים, בביסטרו בר "על הנהר" יזרמו 14 סוגי בירה משובחת ו – 20 סוגי טקילה לצד חיבורי אוכל משמחים. ב"טבריה הקטנה" ינצח השף דודו אודיז על מנות דגל מהמטבח הצרפתי והים תיכוני עם בשר איכותי ופירות ים טריים; ב"תזה" המשלבת מטבח עולמי עם טעמים גליליים יגישו בפסטיבל תפריט סושי לכל סוגיו; במסעדת "דקס" מציעים צליית בשרים משובחים על גריל מדורות ענק מעצי זית, בהשראה תנכ"ית; ב"קצה הנחל" האיכותית מציעים טעמי לבנון לחוף גינוסר; במסעדת "תנורין"- מציעים ארוחת מאזטים מקוריים עם מבחר סוגי עראק; בלב הישוב ליבנים במסעדת "רוברג" יתארחו נשים כורדיות ומרוקאיות במנות מסורתיות המשתלבות עם מנות הדגל של המסעדה; ואייל שני הופך מטע בננות בעין-גב להיכל אוכל יווני וחושני. פסטיבל "טעם כינרת", בימים חמישי, שישי ושבת בין התאריכים 30 בנובמבר – 16 בדצמבר 2006

תנאי שימוש |  


צימרים - צופית טל: 052-3347865