פסטיבל "אוכל כפרי" ה- 6 ביואב יהודה

אזור יואב יהודה נמצא במרחק נסיעה קצר ממרכז הארץ. קשה לפספס אזור יואב יהודה נמצא במרחק נסיעה קצר ממרכז הארץ. קשה לפספס שהגענו למקום הנכון – חבל ארץ בעל נופים ציוריים במיוחד בעונה זו של השנה, גבעות מכוסות בפריחה אדמונית של כלניות, שדות ירוקים מכל עבר, שקדיות וכליל החורש בפריחה עזה של ורוד וסגול, מטעי זיתים וכרמים וביניהם משובצים מנזרים וכנסיות, מושבים, קיבוצים, חוות ויקבים. באזור זה בעל נוף עוצר נשימה יתקיים פסטיבל "אוכל כפרי" ה- 6, ביוזמת עמותת התיירות יואב-יהודה.

הפסטיבל יוצא לדרך, מחוזק בהצלחה הגדולה לה זכה בשנים שעברו, עת אלפי אנשים טיילו באזור והשתתפו בארוחות, בטיולים ובסדנאות. הפסטיבל יתקיים בסופי שבוע מה- 16 בפברואר ועד ה- 11 במרץ, בין טו' בשבט לפורים, וייתן ביטוי וחשיפה, באמצעות ארוחות וסדנאות, לכל אותם שפים, בשלנים עממיים, גבנים וייננים, המשתמשים בחומרים מקומיים, מתבלים אותם בהמון אהבה לנוף הסובב אותם ומציעים מגוון עצום של טעמים מפתיעים ומרגשים. הקונספט המרכזי של הפסטיבל, כפי שגובש על ידי אפרת אליאסף - גורפינקל, מפיקת הפסטיבל, הינו לתת ביטוי למגוון העצום של בשלנים מקומיים עממיים, לפתח אפיקי פרנסה נוספת לתושבי האזור שלא עסקו באירוח עד כה ולטפח את המסעדות הפועלות במקום, אשר מציעות סגנונות בישול מפתיעים ומעניינים. "הפסטיבל מייצג את מיטב התוצרת המקומית של אוכל ביתי, יין וגבינות, תוך שימור האותנטיות של הבישול העממי - עדתי, באווירה אינטימית, ויצירת אינטראקציה אישית עם המארח". השנה מתחיל הפסטיבל בסימן ט"ו בשבט לפיכך תבשילים ומאפים יועשרו ויתובלו בפירות יבשים. כמו כן מושם דגש מיוחד על גידול ושימוש בעשבי תבלין, ליקוט ירקות, פטריות וצמחי בר ותתנהל פעילות ענפה בנושא במשתלות האזור. דגש נוסף מופנה השנה לארטישוק הגדל באזור ושילובו במגוון תבשילים ומנות. המארחים הכורדים יערכו הדגמות בנושא הכנת הקארדי (הלוף הארץ ישראלי) ושילובו וטעמו הייחודי במנות אופייניות לעדה. שפים מקצועיים יגישו ארוחות מיוחדות לפסטיבל: השף סהר רפאל ממסעדת "כרמים" יכין ארוחה חגיגית בליווי שפים אורחים, השף מייק המרשלג יגיש יצירות גסטרונומית בהשפעת ארץ מולדתו דרום אפריקה בביסטרו בקיבוץ גלאון, השפית ענת לב ארי תגיש ביקב האלה ארוחת גורמה בכוסות לצד יינות היקב. מאכלי ארטישוק ומרקים של חורף בנוסח מרוקו יוגשו אצל עליה במושב גפן, וסימה עזרן ממושב בקוע תפליא בבישול ייחוד והכנת משלוחי מנות מרוקאים, עדנה בוחבוט ממושב תירוש תכין מבחר גדול של מנות דגים בטעמים שונים. פסטיבל "אוכל כפרי" במרחב יואב-יהודה מציע למשפחות, קבוצות ובודדים לצאת ולבלות באזורים יפהפיים, ליהנות מסדנאות בישול וירידים שונים, להצטרף לטיולי הקק"ל המיוחדים באזור, ולקנח בקונצרטים, מספרי סיפורים, יצירות אמנות של אמני האזור. פרטים בעמותת תיירות יואב-יהודה, טל' 08-8502240

תנאי שימוש |  


צימרים - צופית טל: 052-3347865